Ben je actief bezig met een gezonde levensstijl en sport je veel? Dan heb je vast al ontdekt hoe belangrijk eiwitten zijn als onderdeel van je voeding. Eiwitten helpen je spieren namelijk niet alleen te herstellen, maar zorgen ook voor een betere spieropbouw. Het is dan ook erg belangrijk om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen, zeker als actieve sporter. Shakes en supplementen met whey eiwit zijn een goede en populaire manier om ervoor te zorgen dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt. Maar welke producten met whey eiwit helpen je nu op de beste manier je gestelde doelen te behalen? Je leest het in dit blog.

 

Whey eiwit shakes

Whey eiwit, ook wel bekend als whey protein, is het meest populaire eiwitsupplement van mensen die bewust bezig zijn met een gezonde levensstijl, fitness en sport. Whey eiwit is een eiwitrijk supplement met een erg hoge biologische waarde. Dit betekent dat je lichaam deze eiwitten erg goed op kan nemen. Whey eiwit bevat daarnaast essentiële aminozuren die je lichaam op de juiste manier ondersteunen bij het spierherstel en de opbouw van spieren. Shakes met whey eiwit zorgen voor een vol gevoel, waardoor je minder snel zult grijpen naar ongezonde snacks. Daarnaast helpen whey eiwit shakes je bij het behouden van sterke botten en je spiermassa. Whey eiwit shakes zijn dikker dan whey eiwit isolaat shakes.

Whey eiwit isolaat 

Whey isolaat onderscheidt zich van whey protein doordat er een extra zuivering ronde wordt uitgevoerd tijdens de productie van het supplement, die bij reguliere whey eiwit shakes niet wordt uitgevoerd. Hierdoor bevat het eiwit isolaat een hoger percentage van eiwitten, waarmee je er dus gemakkelijker voor zorgt dat je voldoende eiwit binnen krijgt op een dag. Ook bevat het isolaat vrijwel geen vetten en koolhydraten. Ben jij bewust bezig met je voeding of sport en wil je zo min mogelijk koolhydraten en vetten binnenkrijgen? Dan is een whey eiwit isolaat shake voor jou dus een perfecte oplossing. Ook is dit eiwit isolaat vrijwel helemaal vrij van cholesterol en lactose, waardoor het een erg populair product is voor mensen die lactose-intolerant zijn. Om ervoor te zorgen dat het isolaat goed opgenomen kan worden door het lichaam, worden er specifieke enzymen toegevoegd. Hierdoor wordt niet alleen de opname van de stof verbeterd, maar wordt ook de vertering van de shakes versneld. Whey eiwit isolaat shakes zijn dunner dan reguliere whey eiwit shakes. 

Leave a comment