De afgelopen jaren hebben we de schoenentrends voor vrouwen steeds uitgesprokener zien worden. Ook in 2022 mag je footwear weer gezien worden. Zeker voor vrouwen zijn de opvallende schoenen een blijvertje. Ben je benieuwd wat de belangrijkste schoenentrends zijn waarmee jij dit jaar de show kunt stelen? Lees dan snel verder. 

 

  1. Retro sneakers

De retro sneakers werden in 2021 al veel gezien, maar in 2022 kunnen we er niet meer omheen. Kies voor een paar mooie sneakers dat lijkt op retro basketbalschoenen in wit of met opvallende, retro kleurtjes en je bent helemaal on trend. 

  1. Kitten heels 

De kitten heel wordt in 2022 een belangrijke trend. De relatief lage, dunne hak is subtiel en elegant. Designers zoals Versace hebben prachtige, vrouwelijke uitvoeringen laten zien op de runway. De kitten heel is zeker in de lente een ideale keuze in combinatie met een mooie, flowy jurk.

  1. Off-white sneakers

Lichtgekleurde sneakers zijn perfect voor de lente en zijn in 2022 een belangrijke trend. Kies voor een mooi paar in off-white met een subtiel kleuren detail in de veters of panelen aan de zijkanten. 

  1. Strappy pumps

Strappy pumps zijn pumps met bandjes aan de bovenzijde. Deze pumps zien er niet alleen ontzettend mooi en vrouwelijk uit, ze doen ook nog eens je benen langer lijken! De pumps hoeven niet zwart of bruin te zijn, maar mogen ook in vrolijke, zomerse kleuren gedragen worden onder een mooie jurk of zakelijke pantalon. 

  1. Running sneakers

De running sneaker is in 2022 hot! Kies voor een chunky model van hoogwaardige kwaliteit en opvallende kleuren, zoals de running sneakers van Mason Garments. In de Mason Garments dames collectie vind je tal van running sneakers die naadloos aansluiten op de sneaker trends van 2022. 

  1. Sleehakken

Sleehakken, ook wel wedges genoemd, zijn weer helemaal terug van weggeweest. Dit is een trend waar je van houdt of die je haat, er zijn weinig mensen die neutraal tegenover deze grove hakken staan. Niet alleen de classic wedges met een hak die gemaakt is van stro, maar ook andere materiaalsoorten en opvallende structuren en patronen mogen in 2022 gedragen worden. Kies voor sleehakken met mooie, vrouwelijke details zoals strikjes en diamantjes om helemaal on trend te zijn dit jaar. 

 

  1. Platform schoenen

Voor liefhebbers van de 70’s platform schoenen en hakken is er goed nieuws: ook in 2022 zullen de platform zolen nog veel gezien worden. Platform sneakers, pumps en laarzen: het mag ook in het jaar 2022 allemaal.

Leave a comment