Nederlandse voorselectie op de Cauberg

Deze week verbleef bondscoach Leo van Vliet met een voorselectie voor de Olympische Spelen en het WK Limburg 2012 bovenop de Cauberg, dat dit jaar een belangrijke locatie is tijdens het WK Wielrennen in Limburg.

Niki Terpstra werd in het Limburgse Valkenburg als eerste Nederlander door bondscoach Leo van Vliet geselecteerd voor de olympische wegwedstrijd in Londen. Nederland heeft daar vijf startplekken. Van Vliet baseerde de uitverkiezing van de renner van Omega Pharma-QuickStep op een sterk voorjaar.

Olympisch tenue
Tijdens een persconferentie op dinsdag werd het officiƫle Olympische tenue gepresenteerd. De voorselectie van Leo van Vliet reageerde enthousiast op het tenue. Vooral de snelheid die door de lijnen in het ontwerp van Bioracer zijn aangebracht spreken aan. Ook de zwarte boventoon van het tenue valt in de smaak.

Wielercoryfee Gert Jakobs was ook in nieuw tenue aanwezig. Hij is reeds verzekerd van een ticket naar Londen. Hij fietst namelijk mee met de, door de KNWU georganiseerde, Oranje Toertocht 2012. Deze unieke toertocht (24 t/m 31 juli) gaat van Utrecht naar Olympisch Londen, waar de deelnemers de profs aan moedigen tijdens de wegwedstrijden. Het tenue dat alle deelnemers ontvangen is een equivalent van het officiƫle Olympische tenue.