NSK Mountainbike 2006

Het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) Mountainbike zal dit jaar op 11 juni wederom plaats vinden in stadspark Klarenbeek (Arnhem) en wordt georganiseerd door de sportraad van Wageningen, Thymos en stichting van Berg tot Berg Race.

Organisatie
Het kampioenschap vindt plaats in stadspark Klarenbeek te Arnhem, een locatie vooral berucht vanwege de steile trap die in het parcours is opgenomen. Thymos is de Sportstichting van de Wageningen Universiteit. Het is de overkoepelende studentensport organisatie en daarmee de belangenbehartiger van de studentensport in Wageningen. Het Dagelijks Bestuur (DB) van Thymos wordt gevormd door zes studenten die zich een jaar full-time en vol enthousiasme inzetten voor de studentensport. Dit evenement wordt georganiseerd onder auspicië® van Studentensport Nederland (SSN). SSN is het landelijke overkoepelend orgaan ten behoeve van de studentensport.

Verschillende klassen
Het NSK Mountainbike is verdeeld in 4 klassen, te weten dames/heren en licentiehouders/niet-licentiehouders. Elke HBO-er of Universitaire student kan zich inschrijven voor een van deze klassen. Uiteindelijk kan er natuurlijk maar een de beste zijn in deze klassen en deze student(e) kan vervolgens een jaar lang door het leven gaan als Nederlands Studenten Kampioen Mountainbike!!!

Parcours
Zowel KNWU-licentiehouders als funners starten allen tegelijk. De kans is groot dat je start naast een van de bekendste mountainbikers van Nederland. Het voorste startvak is gereserveerd voor de deelnemers die hebben vooringeschreven. De overige deelnemers worden opgeroepen op volgorde van de startnummers.
De start vindt op asfalt plaats. De aanloop naar het bos is lang genoeg om een aantrekkelijke positie in te nemen voordat het echte ?werk? begint op de smalle paden.
Het parcours van 6 km gaat door bossen, langs weilanden en alle elementen bevat die een mountainbiker wenst. Diverse single tracks, forse en vele steile klimpartijen afgewisseld met diverse spectaculaire afdalingen, waaronder de gewaagde lange trap. Bovendien rijden de deelnemers elke ronde door een grote feesttent, dat zorgt voor extra sfeer bij de start- en finish en is aantrekkelijk voor de toeschouwers.