Een Toeristen etappe

Wat een enorme wanvertoning. Ik noem het beschamend voor het hedendaagse wielrennen. Renners die de benen stilhouden omdat men het tactisch wil spelen. Ik heb vanmiddag vol verbazing naar de Tour de France gekeken. Als je denkt dat een koers gaat lopen als er mensen uit het peloton ontsnappen dan heb je het mis.
Vroeg in de koers leek het leuk te worden toen nota bene twee Fransmannen hun land wilden verwelkomen in de Tour. De ervaren Vogondy en de jonge Ladagnous leken wel zin te hebben in een avontuurtje, maar moesten uiteindelijk door hun eigen ploegleiders de benen stilhouden, omdat ze wilden wachten totdat het peloton ze toch wel in zou lopen. Wat een klinkklare onzin.

Toen er wederom een Fransman, en een Belg de koplopers gingen halen begon de koers een beetje te lopen, nadat men eerst in een toeristengangetje de grens tussen België en Frankrijk was gepasseerd. Volgens mij vonden de geblesseerden van gisteren het niet erg, waardoor ze de wonden even konden helen.
Vanavond krijgen we weer een leuke avondetappe verzorgd door de NOS. Hoe vaak ik het woord toeristentempo vandaag wel niet heb gehoord is me onduidelijk, maar de woorden saai en oninteressant heb ik vaal genoeg gehoord. Woorden die deze etappe voor een groot deel goed omschreven.

Het peloton kreeg er eindelijk zin in en kort voor de finish werden de arme vluchters ingelopen. Dit noemt men dan tactiek van de ploegleiders. Nou we hebben het gezien! 1 kilometer voor de finish worden ingelopen. Perfect gerekend!
Waar je dan denkt dat de sprinters het karwei gaan afmaken, zit er altijd een outsider tussen die andere plannen heeft. Vandaag had die toevallig een geel tricot aan. Dat nota bene de leider van het klassement deze vlakke etappe op zijn naam schrijft en de sprinters achter zich laat in een etappe die waarschijnlijk de boeken in gaat als de toeristenetappe, dan vraag je je bij jezelf af: Is een tour zonder doping dan wel rëeel?